De crompoucen vliegen ook in Oldambt als ‘warme broodjes’ over de toonbank
Oldambt – Hij is roze, gevuld met romige crème en zoet. Het is de crompouce: een combinatie tussen een tompouce en een croissant, en hij is bezig aan een opmars.
Het idee van de crompouce is simpel: een mix tussen een croissant en een tompouce. Hoe dat er in werkelijkheid uitziet? De croissant wordt opengesneden, gevuld met room en de bovenkant krijgt een zuurstokroze laag.
(lees verder onder de foto)
Enorme hit
Het is de trend van het moment en social media staat er vol mee. Ook bij de bakkers en Patisserien in Oldambt vliegen de populaire gebakjes over de toonbank. Zo ook bij Limburgia, Meinardi, ’t Stadshuys en Bakker Prins. Bij hen worden de gebakjes met de hand gemaakt.
Het speciale gebakje, bedacht door Bakker Van Maanen uit Katwijk, is een enorme hit op social media. Logisch dat veel bakkers de lekkernij opnemen in hun assortiment.