Jongeren met autisme hebben een eigen plek gevonden bij ‘Linked’
Winschoten – Al drie maanden draait het nieuwe project van Sociaal Werk Oldambt voor jongeren met autisme en dit in de leeftijdsgroep van 12 tot en met 18 jaar. Initiatiefneemster en contactpersoon is Arnica Daniël: “Wij merkten al een hele tijd dat er voor deze jongeren geen plek was, om even met andere jongeren samen te komen”
“Sinds 14 november draait in Jongerencentrum ’t Spoor nu eens per maand, een avond voor deze jongeren, die helemaal in het teken staat, om te ontdekken dat je er niet alleen voor staat. Veel van deze jongeren hebben moeite om contact te maken met leeftijdgenoten.” zegt Arnica.
“Wij hebben deze contactavonden ‘Linked’ genoemd, dit omdat er heel veel mogelijkheden zijn, om deze jongeren met autisme mee te verbinden. Het moet nog een beetje groeien, maar al 11 jongeren hebben kennis gemaakt met deze ontmoetingsplek. In ’t Spoor kunnen ze helemaal zichzelf zijn en zij zullen merken dat ze er niet alleen voor staan. Het is elkaar ontmoeten, een bordspel doen, gamen of gewoon chillen! Bijna alles kan en mag en ook wij staan open voor nieuwe ideeën en gaan dan samen kijken wat mogelijk is”, aldus Arnica.
Betrokken
Ook ouders, opa’s of oma’s zijn welkom tijdens deze ontmoetingsavonden elke 2e maandag van de maand. Er is een mogelijkheid voor de ouders/verzorgers om koffie te drinken, contact te hebben met andere ouders en betrokken van jongeren met ASS (Autisme Spectrum Stoornis). Indien gewenst kan er uitleg worden gegeven over autisme en praktische handreikingen worden gedaan en aanmelden hoeft niet.
Arnica: “Je mag worden gebracht door bijvoorbeeld één van je ouders of allebei, je buurvrouw of je opa. Wie jij maar prettig vindt; dat is goed! En als je het prettig vindt mag degene die je heeft gebracht ook blijven. Er zijn 3 medewerkers waaronder één jongerenwerker aanwezig die je kunnen begeleiden. Je mag ook iets meenemen om te doen of te spelen, maar dat hoeft niet. Linked is gratis en er wordt gezorgd voor drinken en wat lekkers”.
Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met Arnica Daniëls, via 0597-421 833 of a.daniels@sociaalwerkoldambt.nl