AlgemeenOp stapSport

Wouter Decock wint regenachtige RUN

Winschoten – Afgelopen zaterdag 9 september werd de 42ste RUN van Winschoten verlopen op een door regen geteisterd circuit. Pas na de middag was er regelmatig sprake van droge perioden en een enkel straaltje zon.

De Belg Wouter Decock won de 100 kilometer wedstrijd in 6:46:12. Vlak voor de finish wist hij viervoudig winnaar Daniel Oralek op een ronde achterstand te lopen. De Nederlander Pascal van Norden won vorig jaar nog, maar werd dit jaar tweede met een tijd van 6:55:10. Gerrit Wegener (Duitsland) schreef de derde plek op zijn naam in 7:18:31.

De Zweedse Sophia Sundberg was met 7:50:13 de snelste vrouw op de 100 kilometer gevolgd door de Tsjechische Katerina Kasparova in 8:09:45. De beste Nederlandse vrouw was Leonie Ton, zij legde de 10 ronden af in 8:15:17 en mocht zich hiermee derde noemen.

In de categorie 50 kilometer solo liep de Spanjaard Asier Cuevas Ettcheto in 3 uur en 18 seconden zijn 5 rondjes op het loopcircuit. Gemma Carter (GBR) wist dit als eerste vrouw in 3:50:34 te volbrengen. Jeroen Smith mocht zich met een respectabele tijd van 3:56:19, moe maar voldaan, de snelste Oldambtster noemen.

10×10 estafette
Het Oudman – Valkema Sport Team domineerde de 10 x 10 estafette in het natte Winschoten. Zowel bij de heren als de dames wonnen beide teams de wedstrijd. Winteb Runners 3 bleek het snelste bedrijf in de regio te zijn en het team GALA1 1 de snelste Atletiekvereniging.

Bij de 112 bokaal bleken de ambulancemedewerkers het snelste en de medewerkers van de politie net iets minder snel. Bij de brandweer werden ze dit jaar, mede door een geblesseerde loper, derde.

Voor alle uitslagen en bijbehorende tijden kunt u kijken op de site van de RUN (runwinschoten.nl).

Komende dinsdag zullen alle foto’s online verschijnen.

Foto’s: Marcel Lameijer/ OldambtNu.nl