AlgemeenSport

Mooie afsluiting van een enorm goed jaar van Emma Hofstee

Finsterwolde/Eindhoven – Van 14 t/m 17 december waren de jeugd en junioren kampioenschappen zwemmen korte baan in Eindhoven. Emma Hofstee had zich voor meerdere afstanden geplaatst en na een goede voorbereiding vertrok ze met haar club Trivia naar Eindhoven. Het busje waar ze in zaten werd de eerste avond leeggeroofd, terwijl de zwemmers een teamgenoot aan het aanmoedigen waren, een slecht begin. Gelukkig werden de zwemtassen niet meegenomen.

Resultaat
Emma mocht vrijdagmorgen starten voor de 200 meter schoolslag en 100 meter vlinderslag met 2 mooie 4e plaatsen als resultaat. ’s Middags op de 50 meter schoolslag verdiende ze een bronzen medaille. ’s Avonds met haar estafette team behaalde ze goud op de 4×100 wissel en hierbij werd een kampioenschapsrecord van 11 jaar oud verbroken. Op zaterdag was de 400 meter wisselslag aan de beurt met een 5e plaats, ondanks het toch wel mooie resultaat had Emma hier meer gehoopt. ’s Avonds opnieuw een estafette, de 4×100 vrij, en wederom goud. Op naar zondag!

Gestart met de 200 meter vlinderslag en een zilveren medaille gehaald. Daarna de 200 meter wisselslag, ook een mooie 5e plek. ’s Middags nog een zwaar programma met de 100 meter schoolslag om te beginnen, hier won ze zilver. Zou er nog iets moois kunnen gebeuren op de 50 meter vlinderslag? En jawel… opnieuw een mooie 3e plaats op het podium.

Als afsluiting moest er nog 1 estafette worden gezwommen, namelijk de 4×200 vrij. Iedereen was moe, maar wilde nog heel graag 1 medaille. Het werd opnieuw goud! Het resultaat mag er zijn: 3x Nederlands estafette kampioen, 2x zilver en 2x brons . Wat een mooie afsluiting van een enorm goed jaar.