AlgemeenKort nieuwsSport

judoka Zoë Klunder uit Midwolda schaart zich tussen de top in Duitsland

Bottrop, Midwolda – Afgelopen zaterdag 18 april deed Oldambster judoka uit Midwolda aan een groot Internationaal judotoernooi in Bottrop in Duitsland mee. Dit toernooi, genaamd de LemTec – Cup is een speciaal Duitse beoordelingstoernooi en onder toezicht van de Duitse bondscoach voor alleen meisje in de categorie U16 (tot 16 jaar).

Zoë zelf nog maar 13 jaar kwam in een poule met 48 judoka’s uit o.a. Duitsland, Luxemburg, België, Zweden en Slowakije uit. Zoë haar voorrondes gingen met technisch en sterk judo heel goed … zelfs zo goed dat de Zweedse Kampioen en Duitse districtskampioen haar niet konden stoppen en Zoë met een viertal winnende wedstrijden op rij zich plaatste voor de halve finale. In deze halve finale kwam ze de uiteindelijke finalist Mosrova tegen en verloor na een sterke partij de wedstrijd.

Hierdoor moest Zoë om het brons uitkomen tegen Tavcar een Slowaakse judokampioen tot 18 jaar. Deze wedstrijd ging voor Zoë van begin af aan niet helemaal goed en verloor uiteindelijk de wedstrijd op een houdgreep. Al met al behaalde Zoë hiermee een prachtige 5e plaats (4e plaats is er niet bij judo) en is met haar 13 jaar op dit zwaar Europees niveau tot 16 jaar een geweldige prestatie. Binnenkort gaat Zoë een aantal dagen naar een groot Internationaal trainingskamp in Berlijn en zal daar onder begeleiding van haar eigen trainer en coach Marcel Joling van judoschool Veendam met vele Europese (top)judoka’s trainen.