AlgemeenSport

Judoka Zoë Klunder Finalist op NK Judo 2015

Midwolda/ Eindhoven – Na haar 10e districtstitel en voor de 8e keer kampioen van de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en kop van Overijssel, plaatste Zoë zich ook in 2015 voor de Nederlandse kampioenschappen judo tot 15 jaar. Afgelopen zaterdag 7 maart wist Zoë te Eindhoven in sterke voorrondes alle wedstrijden met vol punt (Ippon) te winnen.

In de halve finale wist Zoë ook binnen 25 seconden een Ippon te scoren. In de finale kwam Zoë niet helemaal direct goed in haar wedstrijd maar gaande weg ging het steeds beter en beter. De wedstrijd kwam halverwege op scherpst van de snede en werd het een spetterende finale en kwam ze met een geweldige Waza Ari score gevolgd door een Yugo score dik voor te staan. Met nog een paar seconden te gaan werd Zoë verrast door een sterk ingezette worp van haar tegenstandster en verloor de partij op Ippon.

Al met al was het een geweldig maar ook sterk bezet toernooi met judo op hoog niveau uit 7 districten met elk 4 judoka’s en kan ze terugkijken op een geweldig reeks aan prijzen eind 2014 en begin 2015, zoals tweevoudig Nederlands Kampioen Sambo tot 15 en tot 18 jaar, 2e op Dutch Open Espoir enz. Zoë maakt zich nu op voor de kwalificatie om zich proberen te plaatsen voor de NK judo tot 18 jaar waaraan ze dit jaar volgens de JBN voorschriften aan mag meedoen.