AlgemeenRegionaal nieuwsSport

Judo Topsport Oost-Groningen presteert op z’n best

Kollum– Afgelopen zaterdag waren de District Kampioenschappen Judo -12 en -15 jaar in Kollum. De voorrondes voor de Nederlandse Kampioenschappen werden bezocht door de beste judoka’s uit Groningen, Friesland, Drenthe en een stukje Overijssel. Het samenwerkingsverband van verschillende clubs uit de regio, Judo Topsport Oost Groningen, werd in resultaten goed vertegenwoordigd.

Kampioen
Axel Heeren uit Scheemda was een overtuigende kampioen in de klasse tot 66 kilogram. Oppermachtig wist hij alle tegenstanders binnen 30 seconden te verslaan. Stabiel judo was het kenmerk van deze dag.

Heleen Pool uit Beerta wist met hoogstaande technieken een super resultaat te bereiken. Ook mocht zij een gouden medaille in ontvangst nemen.

De gouden, zilveren en bronzen medaille winnaars in de categorie tot 15 jaar mogen over twee weken deelnemen aan het nationaal kampioenschap in Apeldoorn.

Zilver en Brons
Dit weekend waren er niet alleen gouden medaille winnaars, maar ook tweede plekken, deze waren voor: Götz Mäckel en Narek Hakobjanyan. De bronzen medailles waren er voor: Esmee Vos, Lindsey Nijboer, Luna Arends, Janniek Pool en Caylan Wering.

De nieuwe topsport stichting in Oost Groningen gaat voor topsporters een programma samenstellen waarmee zij hun hoogst mogelijke doelen gaan bereiken. Deze organisatie kan vooral bestaan door sponsoren en/of donateur die een steentje bijdragen aan de ontwikkeling van deze jonge topjudoka’s.

“Over twee weken op de Nederlandse Kampioenschappen hopen we een fantastisch resultaat neer te zetten met deze talentvolle sporters.” Aldus de trotse trainers.