Incidenten

Auto botst achterop file; vier gewonden na ernstig verkeersongeval

- advertentie -

Bad Nieuweschans – Afgelopen zaterdagmiddag was er een ernstig verkeersongeval op de A7 bij de grensovergang. Volgens de Duitse brandweer reed een bestuurder van een personenauto bij de grensovergang in de richting Duitsland achterop een file. Hierbij kwamen twee personen bekneld te zitten.

- advertentie -

Diverse telefoontjes gingen naar de meldkamers van Duitsland en Nederland. De Nederlandse- en Duitse hulpdiensten spoedden zich ter plaatse. Ook de traumahelikopter vanuit Nederland ging die kant op en vanuit Leer(D) de nood/spoed-arts met de auto.

Lees meer: UPDATE: Meerdere gewonden na ongeval A7

Na een eerste verkenning van de locatie werd het ongeval in twee secties verdeeld. De brandweer uit Bunde nam samen met de hulpdiensten de redding over van een vrouw van een Opel Corsa. De Nederlanders hebben iemand gered van een Renault Twingo. Twee mensen zaten niet bekneld en werden onmiddellijk door de hulpdiensten opgevangen.

De technische redding van degenen die bekneld zaten was complex. De brandweer Bunde moest bijvoorbeeld het dak van de Opel volledig afsnijden en terugklappen om een ​​redding mogelijk te maken. Na ongeveer een half uur werden alle mensen vrijgelaten en verzorgd door de Duitse en Nederlandse reddingsteams. Ze werden naar omliggende ziekenhuizen gebracht.

“Deze operatie toonde opnieuw de goede samenwerking tussen Duitse en Nederlandse reddingswerkers, zowel bij de brandweer als bij de hulpdiensten.” schrijft de brandweer in hun persbericht.

De snelweg was tijdens de operatie volledig afgesloten en een deel van het verkeer werd omgeleid via de parkeerplaats.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button