Cultuur

Het Haydn Jeugd Strijkorkest in Finsterwolde

- advertentie -

Finsterwolde – Dit voorjaar vindt er in de Stefanuskerk in Finsterwolde een uniek optreden plaats van het Haydn Jeugd Strijkorkest. Dit orkest is in 1989 opgericht om extra getalenteerde jeugdige strijkers (leeftijd van 9 tot 18 jaar) uit Noord-Nederland te begeleiden op hun weg naar het concertpodium en ze een kans te geven een zo hoog mogelijk muzikaal niveau te bereiken.

- advertentie -

Dat dit uitstekend lukt, blijkt onder meer uit een vijfsterrenrecensie in het Dagblad van het Noorden uit 2022:
‘Wat een feest! Het Haydn Jeugd Strijkorkest, bestaande uit zo’n 30 jonge violisten, altviolisten, cellisten en contrabassisten verzorgde een topavond.’ *****

Visitekaartje
Het orkest geeft jaarlijks verschillende concerten in binnen- en buitenland en wordt gezien als het visitekaartje van de Groninger muziekcultuur. Dat er nu een optreden komt in de Stefanuskerk is een geweldige kans om in eigen omgeving te ervaren wat dit orkest zo bijzonder maakt.

Het concert duurt ongeveer 1,5 uur en er is een pauze van 30 minuten. Er wordt werk gespeeld van de Tsjechische componist L. Janácek en de astronoom-componist W. Herschel. Daarnaast zal concertmeester Niek de Boer soleren met de ‘Romance’ van Dvorák.

Reserveren
Kaarten zijn te reserveren via sca.stefanuskerk@gmail.com
De prijs is € 15 (jongeren tot 18 jaar € 7,50).
Het concert begint om 15.00 uur, de kerk gaat open om 14.30 uur.
Datum: zondag 14 april
Plaats: Stefanuskerk, C.G Wiegersweg 1, 9684 CA Finsterwolde

Reserveren wordt aanbevolen

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button