AlgemeenWeerbericht

Koningsspelen verlopen koud

- advertentie -

De Bilt – Precies tijdens de Koningsspelen beleeft het weer een lentedipje. Vanuit het noordoosten wordt koude lucht naar ons land geblazen en in de ochtend is het slechts 3-7 graden. Door de wind ligt de gevoelstemperatuur dicht bij het vriespunt. Wel is het prima sportweer met zon en stapelwolken. Lokaal kan een lichte bui ontstaan en daarbij is kans op hagel. Mogelijk zit er zelfs een kletsnatte sneeuwvlok tussen de regendruppels.

- advertentie -

Vrijdagochtend vroeg is het behoorlijk fris. Vlak na het Koningsontbijt is het 3-7 graden, maar vanwege de matige noordoostenwind ligt de gevoelstemperatuur dicht bij het vriespunt. Het is daarom belangrijk om warm aangekleed aan de spelen te beginnen. De zon schijnt volop en er trekken enkele wolken over het land. In de loop van de ochtend ontstaan stapelwolken.

Vrijdagmiddag loopt het kwik op naar 6-9 graden. Daarmee is het een stuk kouder dan normaal. Temperaturen van 11-14 graden zijn gebruikelijk in deze tijd van het jaar. Zon en stapelwolken wisselen elkaar af en hier en daar kan een stapelwolk uitgroeien tot een lichte bui. De meeste buien ontstaan waarschijnlijk pas na de spelen en daardoor blijft het op veel plaatsen droog. Goed nieuws dus!

Koninklijk warmterecord
Vorig jaar was het totaal ander weer tijdens de Koningsspelen, die toen op 20 april vielen. Het leek wel zomer met in De Bilt 26,5 graden en Arcen zelfs 28,9 graden! Niet eerder was het op 20 april zo warm. Het warme weer ging gepaard met veel zonneschijn. In 2017 werden de Koningsspelen gehouden op 21 april. Er was die dag vrij veel bewolking. Wel bleef het overwegend droog en was het met 12-16 graden aangenaam sportweer.

Foto: Trijntje Timmer/ OldambtNu.nl
Bron: Weeronline

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button