Algemeen

“Wij zijn nu officieel geen school meer maar Kindcentrum Beukenlaan”

- advertentie -

Winschoten – Eigenlijk zou het Kindcentrum Beukenlaan al ruim twee jaar geleden geopend worden, maar toen gooide corona roet in het eten van de school. Maar afgelopen donderdag was het dan zo ver. Van één uur tot half vier was er een vol programma voorbereid en dat samen met theatermakerij ‘Storm’.

- advertentie -

Stuntshow
’s Morgens waren de kinderen al bezig geweest met de voorbereiding voor een grote stuntshow, die dan ’s middags is uitgevoerd, onder grote belangstelling van ouders, familieleden en/of verzorgenden.

Directeur van dit kindcentrum is Eva Schipper: “Ja, wij zijn nu officieel geen school meer, maar een kindcentrum en dat doen wij samen met Kiwi (Kinderopvang Winschoten) en Peuterspeelzaalwerk Tinten.“

Kiwi
“Wij verzorgen nu onderwijs en opvang, vandaar de naam Kindcentrum en dat alles onder ‘toeziend’ oog van SOOOG (Stichting Openbaar Onderwijs Oost Groningen). Ik heb daarom ook dagelijks contact met Geke Kobus en zij is leidinggevende van Kiwi voor het kinderdagverblijf voor kinderen van 0 t/m 4 jaar en voor de BSO (Buitenschoolse Opvang)”.

Ook Rose Scholten, directeur van Kiwi, is naar deze opening gekomen, evenals Nanon van Biblionet Groningen en wethouder Jurrie Nieboer om de officiële opening te verrichten. Ook Jaap Hansen, directeur van SOOOG, was getuige van deze feestelijke gebeurtenis.

Kinderen blijven op dezelfde school
“Het grote voordeel van een Kindcentrum als KC Beukenlaan, is dat de kinderen eigenlijk vanaf hun babyjaar op één en dezelfde school kunnen blijven en dan door kunnen stromen naar het middelbaar onderwijs. Kinderen hoeven niet meer te wennen aan een andere juf of meester, ze kennen ze allemaal. De kinderen spelen allemaal samen en als een kindje van 4 jaar bijvoorbeeld even een film wil kijken in groep 1, dat kan allemaal”, zegt Eva Schipper.

Schoolbibliotheek
Naast de opening als Kindcentrum is donderdagmiddag ook de schoolbibliotheek geopend. Ze hebben zelfs nu ook boekjes voor de peuters in de collectie en verder zijn er zo’n 800 nieuwe boeken bijgekomen zegt Nanon van Biblionet Groningen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button