Algemeen

‘Een van de grootste drugsdealers van Winschoten’ krijgt taakstraf

- advertentie -

Winschoten – Een 29-jarige man uit Winschoten moet voor drugshandel een taakstraf van tweehonderd uur uitvoeren. Daarnaast moet hij driehonderd dagen voorwaardelijke celstraf krijgen. Dat eist de officier van justitie.

- advertentie -
Verslaafd
De man zou ‘een van de grootste drugsdealers van Winschoten’ zijn, zei een andere dealer tegen de politie. De Winschoter zelf zei dat dat wel meeviel: hij was zelf ernstig verslaafd aan ghb en verkocht wel eens wat aan vrienden om zijn eigen verslaving te kunnen bekostigen.

Stofzuiger

Maar volgens de officier was er genoeg bewijs voor grootschalige handel in speed en xtc. Verschillende gebruikers bevestigden dat tegenover de politie. Die deed begin juni een inval in zijn huis in Winschoten, waarbij een flinke hoeveelheid drugs werd gevonden. Ook had de man verpakkingsmateriaal en een weegschaal in zijn stofzuiger verstopt. Verder vond de politie een telefoon, waarop Whatsapp-gesprekken stonden over drugstransacties.Begeleid wonen
De Winschoter heeft bijna zestig dagen in voorarrest gezeten in de gevangenis in Zwolle, waar hij is afgekickt. Momenteel woont hij begeleid in Friesland. Het gaat beter met hem en daarom hoeft hij van de officier niet terug naar de gevangenis.Uitspraak is op 9 maart.
Bron: RtvNoord

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button