Algemeen

Morgenochtend, wandeling met vluchteling en Oldambtsters

- advertentie -

Beerta – De groep Blauwestad verwelkomt vluchtelingen’ is een krachtig burgerinitiatief dat vluchtelingen, die naar de noodopvang in Blauwestad komen, een warm welkom biedt en hen ondersteunt. Op de achtergrond is er al veel gebeurd en krijgen mooie ideeën volop vorm. De organisatie trapt aanstaande zondag af met een gezamenlijke wandeltocht.

- advertentie -

Bewoners van noodopvang Blauwestad en inwoners van Oldambt krijgen de gelegenheid om elkaar te ontmoeten tijdens een prachtige wandeling door het mooie Oldambt. Een ongedwongen samenzijn waarin een ieder op zijn eigen manier contact kan leggen. De wandelaars worden vergezeld door loco-burgemeester Ricky van den Aker.

Wanneer: zondag 3 april a.s.
Hoe laat: 10.00 uur
Waar: vertrekpunt is de ingang van noodopvang Blauwestad (Dennenborg 1 9685 KE Blauwestad)

Er zijn twee wandeltochten: één van 5 kilometer (voor kinderen) en één van 10 kilometer (voor volwassenen).
Op de route van 5 kilometer is halverwege een pauze ingelast bij ’t Speulparadies in Beerta. De speeltuin opent speciaal voor dit initiatief ’s ochtends haar deuren en schenkt koffie en limonade.
Wandelt u graag 10 kilometer dan kunt u halverwege uw tocht genieten van koffie of warme chocolademelk, met dank aan Smederij 1872 in Beerta.

Aan het einde van beide wandeltochten wacht iedereen een portie poffertjes, vers klaargemaakt in een Oud Hollandsche Poffertjeskraam.

U kunt zich opgeven via Blauwestad@groningenverwelkomt.nl of via deze Facebookpagina ‘Blauwestad verwelkomt vluchtelingen’.

De komende tijd worden er meer activiteiten georganiseerd. Voor, maar vooral mèt de nieuwe bewoners van de noodopvang in Blauwestad, in samenwerking met de inwoners van Oldambt!

Bron: DvhN

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button